Noen forslag?
Noen forslag?
Tenkt på sopp?
lettsaltet torsk med bacon og poteter:-)
Først må du finne ut hvem du skal ha til middag i morgen... (nei, har ikke akkurat sett nattsvermeren:-)
Hehehehehehee, godt forslag Luigi!
hingsty serverer soppegryte i august.. piggsopp-skrubb-kantarell-steinsopp- og mør ytrefile eller bare i omelett med vin til.... snadder
hingsty vil imidlertid ikke ende opp som fintfolket her på bygda.. som arrangerte stor-bonde selskap..så champignong og traktsopp tas ikke med...
de skulle ordne elggryte med selvplukket sopp i alle varianter.. kona hadde studert og tok feil på slørsopp..
det endte med at taxiene kjørte i skytteltraffikkk med alle gjestene til pumping på akutten..nesten nyresvikt..
så slørsopp og champignong er fyfy for amatører...
smakelig måltid og gosd natt..
Så mange gode forslag. Noen må bestemme for meg også...
Hingsten, takk for den solskinnshistorien!
God natt.
INGENTING!!!!! DU skal på SUKKERFEST... Har ikke tid til spisse/lagge middag...
God fredag til deg Supermario .... det må jo bli pizza ;_)))))))))
Sukkerfest først i morgen ikke i dag !!!!
OBS! Han spør den 28, hva han skal ha til middag i morgen, det vil si den 29. Slik ser jeg på det!
Ha en god dag Hvagjørjeg
@TULLE
:_)))) helt klart ..... Supermario skal sikkert ikke på fest ... med mindre det skjer noe med rørene ...
Uansett det kan ikke bli noe annet enn pizza for Mario ...
Begynn å koke opp pastavann.
Fres opp hakket purre i smør i en kjele. Ha oppi en boks matfløte (eller kremfløte, men da må du bruke et eller annet til å tykne) og litt blåskimmelost. Hvor mye? Kommer an på osten og din egen smak. Halvparten av en sånn liten standardpakke Normannnia eller Blue Royal passer bra for meg. Mild ost, altså. Smak til med salt. Skal putre til konsistensen er riktig sausete.
I mellomtiden har du hakket og sprøstekt bacon.
I det pastaen er ferdigkokt, bør resten også være ferdig. Eller, kanskje ikke hvis du bruker hurtigmakaroner...
Ta pasta og saus, og strø over sprøstekt bacon. Bon appetit!
(Eller skulle dette væer en useriøs tråd? :o) )
En pakke smør !! Da blir du ikke så fort driting,s !!!
Luftsuppe og venteboller er alltid en vinner......... Billig er det også ;))
@ Joques
(Eller skulle dett væer en useriøs tråd? :o) ) ...... sikkert begge deler ...
Det er jo ikke alle som kjenner Supermario slik jeg gjør det ... vet hva han liker J;_))))
... er i det useriøse hjørnet i dag .....
Seriøst svar: :)
Olje/smør
Hvitløk - hakket
Champignon (fersk, selvsagt)
frossen spinat
halv grønnsaks/evnt. kjøttbuljong
har du portvin eller noe sånt - ha litt i.
Creme fraiche (kan kuttes ut hvis du er veganer)
hakkede valnøtter i til slutt.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Serveres med pasta, en god, enkel salat og gjerne revet ost(Parmesan/ jarlsberg funker fint) over.
Superenkelt for Supermario, og enda bedre! :)
Soundtrack for kvelden: INXS - Need you tonight.
;)
Hey, den så fristende ut! Det går antakelig bra med et godt sterkøl oppi også...
Det ér godt! :) Og ja, godt sterkøl funker sikkert vil jeg tro :)
Fint for meg at jeg har kjelleren full av nettopp det, da ;)
(Argh, glemmer hele tida å krysse av for såkalt anonym, så jeg ikke spammer forumene med bildet mitt :) )
Jeg for min del tror jeg velger ovnsbakt steinbit rullet inn i serannoskinke på en seng med squash, tomtat, auberginer og poteter kuttet i skiver servert med en hvitvinssaus. Et glass fransk chardonnay (2005) er ypperlig til. Men siden det er fredag skal jeg først ha en Dry Martini !!
For de som ikke skal på sukkerfest i morgen - ha en fortreffelig helg ...
eller bare en rosa mør biff, med to micro-bakte poteter og friske grønnsaker..
alt klart på 6 minutter... klar til for-helg og en avslappende fredagskveld..
og får du dine håpefulle til helgen får de kjøttdeig i taco med de samme grønnsakene...
som hingsty gjør ikveld.....vrrinsk..
Restene av en saltet og røkt påskeskinke har havnet i gryten sammen med opphakkede grønsaker, løk, byggryn og timian. Kokes på svak varme i et par timer, middag nok til hele helgen.
@ Guthenberg:
Bare én ting å si: Mmmmmmmmmmmmmmmmm! :D
Ja, men vart ska egentligen vi som inte skall på sukkerfest, gå imorrn då...?
Jag börjar bli rädd för att vi bara blir sittande hemma dritings, med en väldig massa mat nu jag...
@Guthenberg, hva med en oppskrift på den hvitvinssausen? :o)
En fl hvitvin + litt saus.
Hvitvinssaus asosssiereses ofte med fiskesaus.
3dl fiskekraft/fiskebuljong
1dl kremfløte
50g smør
pepper
1 ts sitronsaft
1 - 2 ss hvitvin, (skal ikke kokes).
Jøss, så det er i prinsippet bare en fløtesaus med en liten dæsj hvitvin? Trodde det måtte mye mer til.
Må prøve!
Saua er en hel liten verden i seg selv spør du meg.
Tenk deg et stekt kjøttstykke og en bakt potet.
Du kan velge mellom rødvinssaus, peppersaus, béarnaise, fløte og madeira saus, portvinssaus, wisky og pepper, trøffel, appelsin, blåmuggost, og, og... alle de forskjellige smakene er det som gir prikken over i ` en. Som sammen med valget av grønnsaker kan utgjøre forskjellen på et godt måltid og et fyrverkeri av smaksopplevelser.
Her kommer en oppskrift jeg har mye til overs for.
Indrefilet m kiwi og papayasaus.
350 g svin indrefilet
1 kiwi
1/2 papaya (moden)
1/2 lime
1/2 dl creme fraiche (egentlig 1 dl og ikke rømme, men synes dette blir for fett / mektig)
1/2 dl lettrømme
1 ss ripsgele
pinjekjærner, salt og pepper.
Indrefileten stekes i madaljonger, all frukten moses i stavmikser, bland inn melkeprodukter, salt og pepper. Varm opp.
Strø over pinjekjærnene, server m hasselback poteter til.
Nam nam.
Den sausen er notert! :) Takk!
Svineindrefilet er forøvrig en stor favoritt, spesielt for en halvsvenske som meg :o)
Begyner å skjønne at det bare er jeg som tar det lettvint med noen brødskiver eller stekte pølser ;)
Forstår nå hvorfor det er så mange røde blader på sextidsbruk........... Folk er jo bare ute etter å eta..................
Erotisk mat, og smaks og lukt opplevelser kan være et godt forspill, og skjerper sansene langt mer enn en brødskive med pølse.
hvorfor lage mat selv når det finnes "Nodee " ? :P
Takk for alle gode tips — her er det middag for flere dager :)
To sommerkoteletter og fem troll-poteter, lekkert dandert, voila...
@Joques
Sorry med treg tilbakemelding, var på sukkerfesten og trengte litt til på rekonvalisensen med bl a et besøk på Ungdommens Kulturmønstring på Sentrum Scene i går. Oppskriften på hvitvinssaus er litt avhengig av hva du finner i skapet og hva slags fisk (hvit eller rød). Den greieste oppskriften er egentlig med litt hjelp fra Knorr, gjerne en Hollandaise. Fres smøret sammen med finhakket fennikel, bytt ut vann og melk (normalt 50/50) med like deler vin og fiskekraft og fløte/creme fraiche hhv 60/40, og la det koke godt inn, ca 5 - 8 minutter lengre enn hva oppskriften tilsier slik at den får en tykk konsistens. Press saften av en ca halv sitron og hell på mere vin rett før servering og gi det et rakst oppkok. Tilsetter du litt av Santa Marias kryddermix "Seefood & Fish" helt til slutt trenger du ikke bry deg med friske urter. Alt må nødvendigvis ikke lages fra skrætsj for at det skal smake godt. Prøv og god apetitt.
Eg skal enkelt og greitt lage fleskepannekaker til min vesle tøffing idag, for då veit eg at han blir glad :))