hei til alle...
jeg er i en periode i livet som har god tid for å kose meg eller for å lage noen søtt og godt til meg..
så til i morgen har besteme å lage en enkel dessert...
egentlige jeg har var å snakke med en lærer om norsk dessert... og da kommer jeg til tilslørte bondepiker...
Tilslørte bondepiker
Ingredienser
4 porsjoner
Eplemos (mengde etter ønske
3 dl knust sukkerkavring
3 ss smør
3 ss sukker
3 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Knus kavringen i foodprosessor eller i en pose som kjevles.
Smelt smøret i en stekepanne og ha i kavringen. Strø over sukkeret. Rør i blandingen men den får litt farge i stekepannen, pass på så det ikke brenner seg. Tas av varmen og avkjøles når fargen er gylden.
Pisk kremfløten evt. med litt sukker.
Eplemos, avkjølt kavring og krem legges lagvis i porsjonsskåler eller en serveringsskål.